Ale!

PIINOISTA VAPAUTEEN, mielen, sielun ja hengen hoitoa kiinalaisella lääketieteellä

80.00

Kansityyppi: kovakantinen
Sidos: lankasidos
Painos: 1 (2020)
Kieli: suomi
Painopaikka: Tallinn Raamatutrükikoja OÜ
Sivumäärä: 930
ISBN: 978-952-68292-2-7
Toimitusaika:  2-5 vrk

Postikulut Suomeen: 6,90 €

Kiinteä toimituskulu: Nouda Porvoosta kustantajalta

Postikulut ulkomaille näkyvät kassalla osoitteen syötön jälkeen.

Kuvaus

Perinteinen kiinalainen lääketiede tunnetaan jo yleisesti kivunhoidosta, mutta sen hoitomahdollisuudet ovat paljon laajemmat. Teoksessa avataan mielen tuskien hoidon ja mielen terveyden ylläpitämisen mahdollisuuksia sekä hoitoperinteen joitakin shamanistisia tasoja.

Kirjan kirjoittanut Linnin Höyhtyä on toiminut kiinalaisen lääketieteen parissa hoitajana vuodesta 1997 lähtien. Hän on myös opettanut tätä lääketiedettä ja suomentanut sekä kustantanut kaksi opettajansa J.L. Padilla Corralin teosta (Alkimia Kustannus 2015 ja 2017).

Tämä kirjoittajan  ensimmäinen oma kirja lähti syntymään kun Höyhtyä syventyi tutkimaan mielen vaikeiden tuskien ja traumojen hoitamista. Kirja etsii vastauksia siihen kuinka voimme päästä irti sairastuttavasta elämäntyylistämme ja kuinka voimme vapautua elämään täydesti omassa potentiaalissamme, valtavaan elämän kokonaisuuteen yhteydessä ollen.

Kirjan alkuosa kuvailee hoitoperinteen jo vuosituhansia käyttämiä Aave- eli Gŭi-pisteitä. Niitä käytetään erityisen piinallisten sairaustilojen hoidossa ja tilanteissa, joissa ihminen häiriintyy vakavasti, kuihtuu, menee sekaisin tai muuttuu muuten kummallisen oudoksi. Ne voivat vapauttaa ihmisen henkisistä ja psyykkisistä tuskatiloista, kuten traumoista ja tunteista, asenteista tai muistoista, joihin hän on jäänyt kiinni. Nykyään tällaiset oireet liitetään länsimaisessa lääketieteessä psyykkisiin ja neurologisiin sairauksiin.

Perinteisen kiinalaisen lääketieteen ammattilaisille teos tarjoaa kokoelman toimivia psyykeä, sielun tunnetasoja ja henkeä (Líng) tasapainottavia hoitoreseptejä. Myös masennus, stressi, krooninen väsymys, väkivaltainen elinympäristö ja unettomuus kuluttavat voimia ja näihin teos tarjoaa lukuisia ratkaisumalleja. Yhteys oman perimän valovoimaisiin kapasiteetteihin (Chéng), taivaalliseen voimaan (Tiān), elämää opastavaan muutoksen voimaan (Dào) sekä jumalalliseen, elämää alati kaitsevaan voimaan (Shén) tuo elämiseen todellista vakautta ja merkityksellisyyttä.

Psyyken tasapaino, mielen rauha, henkinen kirkkaus ja oman sielun opastaman elämän tien kulkeminen ovat terveyden säilyttämisessä avainasioita. Hoitoperinteen hengelle uskollisena teos tarjoaa välineitä myös terveyden ylläpitoon, pitkäikäisyyden edistämiseen ja konkreettiseen itsehoitoon mm. akupainannan, hengitys- ja Qì Gōng -harjoitusten, meditaation sekä rukouksen ja seksuaalisen voiman avartamisen kautta.

Kirjailijan oma hetkittäin esille pulpahtava vapautumisen matka ja lukuisat muut tapauskertomukset elävöittävät hoitomenetelmien kuvausta. Kirja maistuu elämälle…

Kalligrafiat ja hoitovalokuvat: Haruka Terao

Muut valokuvat: Linnin Höyhtyä, Lotta Lindholm-Normaja ja Petja Liimatta

Taitto: Satu Winqvist

Valokuvamalli: Kaisa Kaikkonen

Lisätiedot

Paino 2 kg (kilogramma)
Mitat 17 × 6.1 × 24 cm (senttimetri)