Kustantaja

Linnin Höyhtyä. Kuva: Haruka Terao

Alkimia Kustannuksen kustantaja sekä teosten suomentaja olen minä,  Linnin Höyhtyä. Peruskoulutukseltani olen Elintarviketieteiden maisteri (ETM) ja valmistuin Helsingin Yliopiston Elintarviketieteiden koulutusohjelmasta ja ravitsemustieteen suuntautumisvaihtoehdosta vuonna 1994.

Samanaikaisesti yliopisto-opintojeni kanssa tutustuin äitini Elina Höyhtyän johdattamana Perinteisen kiinalaisen lääketieteen hoitotuloksiin, joita hän oli oppinut tri José Luis Padilla Corralin  perustamassa ja johtamassa Escuela de Medicina Tradicional Oriental Neijing-koulussa ( www.neijingschool.org/fi).

Aloitin opiskeluni vuonna 1991 tämän edellä mainitun Escuela Neijingin ensimmäisessä Suomessa alkaneessa koulutusryhmässä, joka sai nimensä legendaarisen ja myyttisen  Fu Xi -keisarin mukaan.  Ensimmäisinä kahdeksana vuotena opettajanani oli tri Padillan oppilas tri Leopoldo Martos Boluda.  Kiinalainen hoitoperinne valloitti minut pian  loogisuudellaan ja toimivuudellaan, mistä johtuen keskityin jatkossa  tämän hoitoperinteen opiskeluun ja harjoittamiseen, vaikka valmistuinkin samanaikaisesti myös ravitsemustieteestä. Tähän 8 vuoden ajanjaksoon sisältyi intensiivikoulutus Tianissa, koulun pääkoulutuskeskuksessa Espanjassa. Tämän jälkeen opettajanani  Suomessa oli Gandul Saris-Sauri vuosina 1998-2004.

Oltuani ensimmäisellä  tri Padillan vetämällä seminaarilla kesällä 1994 ymmärsin haluavani oppia itse espanjan kielen voidakseni suoraan ymmärtää opettajani sanat ilman tulkista seuraavaa viivettä. Näin tapahtui.

Kiinalaisen lääketieteen tietojen syventäminen ja terveyden ylläpitämiseen sekä sairauksien ennaltaehkäisemiseen tähtäävä jatkokoulutus jatkuu koko ajan ja varmasti läpi elämäni. Olen opiskellut myös muiden kuin Neijing-koulun opettajien johdolla tätä hoitoperinnettä.

Vuodesta 1996 lähtien olen ollut tarvittaessa tri Padillan  ja hänen opettajina toimivien  oppilaidensa tulkkina koulun kansainvälisillä seminaareilla.

Kymmenen vuoden opiskelun jälkeen sain  tri Padillalta luvan toimia kiinalaisen lääketieteen opettajana Suomen Taolaisessa Neijing -koulussa (www.neijing.fi).  Tällöin opetin yhteensä noin seitsemääkymmentä  oppilasta kolmella peruskurssilla vuosina 2001-2007.

Kun Escuela Neijing aloitti toimintansa Suomessa itsenäisenä kouluna olin aktiivisesti mukana  muutoksissa yhtenä koulun perustajajäsenenä.  Perustetun  Osuuskunta Suomen Taolaisen Neijing -koulun hallituksessa toimin  vuodet 1998-2007.

Muinaisen itämaisen perinteen viisauksien sulauttaminen tämän päivän elämään on mielestäni jatkuva ja mielenkiintoinen haaste. Yksi tähän hoitoperinteeseen syventymisen muodoista on ollut tri Padillan tekstien kääntäminen sekä itsenäisesti että aiemmin myös  erilaisissa käännösryhmissä. Suomennettua materiaalia on vuosien aikana syntynyt tuhansia sivuja, mutta julkaistuina löytyvät entuudestaan vain seuraavat Osuuskunta Suomen Taolainen Neijing -koulun kustantamat kirjat:

J. L. Padilla Corral (L. Liimatta): Kuolemattomuuden alkemia. ISBN 951-98551-0-6. Tummavuoren kirjapaino Oy, Helsinki 2000. 241 s.

J. L. Padilla Corral (L. Höyhtyä, Gandul Saris-Sauri ja Pohjantähti-ryhmä): Kahdenkymmenen polun ja niiden levähdyspaikkojen laulu. ISBN 951-98551-2-2.  Dark Oy, Vantaa 2003. 284 s.

Perustin tämän Alkimia Kustannus -yrityksen julkaisemaan tähän mennessä suuritöisintä suomennustehtävääni, tri Padillan Henkäyksen taiteella parantamisen teosta, joka on Perinteisen kiinalaisen lääketieteen perusteet kuvaava oppikirjan muotoon kirjoitettu 695-sivuinen espanjankielisien maiden klassikkoteos. Teoksen suomentamisessa minulla oli apuna lukuisia eri alojen asiantuntijoita.

Alkuperäisteos vuodelta 1999 ja monivaiheisen suomennusrupeaman lopputulos vuodelta 2015.

Kirjan monitasoiset tiedot kiinalaisesta hoitoperinteestä, kuten myös tri Padillan välittämät originellit ideatkin,  ansaitsivat mielestäni tulla julkaistuksi.

Itämaisen perinteen ihmiskäsitykseen liittyy myös tietoisuus ihmisen saumattomasta osallisuudesta maailmankaikkeuteen ja sen ikiaikaiseen jatkuvaan muutokseen. Näin ollen ihminenkin on ikuinen, koska maailmankaikkeus on ikuinen. Tätä katsantokantaa lähestyy toinen julkaisumme, edellä mainittu vuonna 2000 suomentamani J.L. Padillan teos, josta sain kesällä 2017 julkaista oman painoksen, jossa suomennos on tarkistettu ja korjattu  alkuperäisteoksen hienovaraisten vivahteiden säilyttämiseksi. Kirjan nimikin vaihtui kuvaamaan Qi`n, elämän Henkäyksen avulla tehtäviä terveyden ylläpitoon suuntaavia  alkimistisia harjoituksia ja näin Kuolemattomuuden alkimia syntyi uudessa muodossa.

Alkimia Kustannus 2017, ISBN 978-952-68292-1-0. Kuva: Petja Liimatta.

Vuodesta 1997 lähtien olen toiminut omassa hoitoalan yrityksessäni Perinteisen kiinalaisen lääketieteen hoitojen parissa. Tällä hetkellä toimipisteeni on Porvoossa, Tähtihelmi-vastaanotolla,  www.tahtihelmi.fi/.

Olen perustanut Facebookiin ”Kiinalaisen lääketieteen uutiset” -nimiset sivut, joiden tarkoituksena on levittää tietoa kiinalaisesta lääketieteestä (varsinkin akupunktuurista) ja ennen kaikkea tällä alalla jatkuvasti tehtävistä kiinalaisen lääketieteen hoitoja ja sairauksien ennaltaehkäisyä koskevista tutkimuksista.  Julkaisen sivuilla sellaisia tutkimuksia, jotka ovat oman hoitokokemukseni ja tietojeni perusteella asiallisesti tehtyjä ja yleisesti alan tietoisuutta avartavia.

Toivon voivani julkaista vuoden 2020 alussa ensimmäisen oman kirjani, joka käsittelee monipuolisesti ja käytännön harjoitusten ja hoito-ohjeiden kera mielen, sielun ja hengen hoitamista kiinalaisessa lääketieteessä.

Olen  FinnAcu ry:n jäsen ja sen hyväksymien kansainvälisten ETCMA:n koulutusnormien mukaan perinteisen kiinalaisen lääketieteen asiantuntija.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ensimmäisen kirjan julkaisun juhlimista Fuji Sanin läheisyydessä Shoji-järven rannalla, Japanissa, marraskuussa 2015. Mikä ajaton tila! Kuva: Linnin Höyhtyä.

Henkilökohtaisesti uskon  maailmankaikkeuden syvimmässä olemuksessa  olevaan  älykkääseen ja lempeään Voimaan. Uskon ihmisellä olevan kykyjä elää luovasti, solidaarisesti ja rakastaen, josta johtuen ihmisen parantuminen ja vapautuminen  jatkuvasta kärsimisen, rappeutumisen ja sairastamisen tilasta  on mahdollista.

Nautin itse  hiljaisuudesta, luonnosta ja toden läsnäolon kautta syntyvistä kohtaamisista.

Porvoon pääkirjanton luentohetkenii Akupunktio tutuksi -viikolla 18-24.9.2017 veti 60 kuulijaa paikalle.

Tulen mielelläni kertomaan julkaisemistani ja suomentamistani  teoksistani luentopäivien tai luentohetkien muodossa. Aihetta voi räätälöidä loputtomasti kuulijakunnan tarpeiden ja kiinnostuksen kohteiden mukaan.