J. L. Padilla Corral

Jose-Luis-Padilla-Corral
José Luis Padilla Corral

Alkimia Kustannuksen kirjojen kirjoittaja on espanjalainen José Luis Padilla Corral. Hän on länsimaiselta koulutukseltaan lääketieteen ja kirurgian lisensiaatti (Universidad Complutense de Madrid) ja myös aikuisten ja lasten psykiatrian sekä geriatrian erikoislääkäri.

Hän on suorittanut Perinteisen kiinalaisen lääketieteen diplomiopinnot Taipein kansallisessa akupunktioinstituutissa (Taiwan) sekä Perinteisen kiinalaisen lääketieteen kursseja Guananmenissa (Beijing, Kiina), metabolisten sairauksien akupunktio-osastolla (Shanghai, Kiina), Vietnamin kansallisessa Akupunktioinstituutissa (Hanoi), Kiung Hin yliopistossa (Seul, Etelä-Korea), Kioton yliopistossa (Japani), Nankingin akupunktioinstituutissa (Kiina) sekä analgesiaan ja kivunhoitoon keskittyviä opintoja Osakassa (Japani).

Espanjassa hän on suorittanut akupunktuurin maisterin tutkinnon (Universidad Complutense de Madrid).

Tian-desde-arriba
Tian-keskus Pozoamargossa, Espanjassa.

Aivan ensimmäiseksi palattuaan idästä hän perusti Perinteisen kiinalaisen lääketieteen Neijing -koulun Madridissa (Espanja) vuonna 1972 välittääkseen eteenpäin itämaisen hoitoperinteen traditiota tietoa tarvitseville. Tämä koulu (Escuela de Medicina Traditional Oriental Neijing, www. escuelaneijing.org) toimii nykyään Perinteisen lääketieteen tutkimus- ja kehityskeskuksessa Tianissa, Pozoamargon kylässä, Cuencan maakunnassa (Espanja).

Escuela Neijing -koululla on myös lukuisia muita koulutuskeskuksia eri puolilla Espanjaa. Lisäksi se toimii tällä hetkellä seuraavissa 20 maassa: Argentiina, Brasilia, Chile, Dominikaaninen tasavalta, Ecuador, Espanja, Italia, Kolumbia, Liettua, Meksiko, Norja, Peru, Ranska, Ruotsi, Saksa, Suomi, Uruguay, Venezuela, Viro ja Yhdysvallat. Näissä maissa on useita koulutuskeskuksia.

Pohjoismaissa Padilla on kulkenut opettamassa jo vuodesta 1982 lähtien.

Tämän lisäksi Padilla on perustanut espanjalaisen akupunktiolääkäreiden seuran (SEMA), Madrid, Espanja.

Tri Padilla on Maailman akupunktuuri-ja moksibustioyhdistysten (W.F.A.S) jäsen. Tämä järjestö on maailman akupunktuurin kattojärjestö.

Hän on myös ”Espanjalais-amerikkalainen Akupunktiojärjestö Beijing ´84”:n  (Asociación Hispanoamericana de Acupuntura, Beijing´84) koordinaattori.  

Vuosien varrella tri Padilla on kirjoittanut (tai sanellut) yli 70 kirjaa. Kirjojen teemat ovat olleet hyvin moninaisia. Aiheet ovat vaihdelleet kiinalaisen lääketieteen perusteista ja syventävistä opinnoista viime aikoina yhä enemmän läsnäolevaan sairauksien  humanistiseen tarkasteluun saakka. Miten toimin parantaen tai sairastuttaen aivan arkielämässä?  Mikä on minun vastuuni osana ihmiskunnan kehitystä? Kuinka voin elää pysyen terveenä vanhuuteen saakka? Kuinka osaan elää nauttien elämän kaikista lahjoista?

Escuela Neijing julkaisee 9 kert vuodessa kiinalaisen lääketieteen ja parantavan humanistisen katsantokannan mukaista Salud de Vivir -lehteä (Elämisen terveys). Nyt vuonna 2016 on lehti ilmestynyt jo 30 vuotta.

Noin kymmenen vuotta sitten Padilla  aloitti internet-radioaseman Comunicaciones Tian -lähetyksillä, joka antoi nimen samalla koko radioasemalle. Tarkoituksena oli luoda palveleva radiokanava, jonka aihepiirit vaihtelevat päivittäin vaihtuvien ohjelmasarjojen myötä, joissa yleisenä tavoitteena on käsitellä maailmanlaajuisesti päivän uutisia antaen niihin hieman toisenlaisia näkökulmia.

Nykytekniikkaa hyödyntäen J.L. Padilla loi myös Tian Tv:n, jonka visuaalisen puolen kautta saatiin koulutus- ja tiedotuspalveluun uusia mahdollisuuksia.

Padilla on itse hyvin luova henkilö. Musiikki, runous ja teatterinMaestro-Flamenco kautta opettaminen  voivat olla osa opetusta meditaation, Qi Gongin ja kontemplaatioharjoitusten kera. Hän laulaa ja  soittaa useita soittimia. Parantavan taiteen mahdollisuuksia käyttäen hän tarjoaa  alati uudistuvan artesaanin monipuolisen, taidokkaan luovuuden synnyttämiä  oivalluksia työryhmiensä kanssa  myös Youtube -kanavan kautta Art Trans -ohjelmissa.