Yhteystiedot ja toimitusehdot

Alkimia Kustannus

Kerkkoontie 339
06530 Kerkkoo

info@alkimiakustannus.org

YLEISET SOPIMUSEHDOT

Nämä toimitusehdot ovat voimassa 28. 3. 2015  alkaen.

TOIMITUSEHDOT

Tuotteiden tilaaminen

Voit ostaa tuotteita näillä sivuilla olevasta verkkokaupasta. Voit maksaa ostoksesi joko verkkopankkitunnuksilla tai yleisimmillä luottokorteilla. Välittömästi maksun suorittamisen jälkeen saamme siitä tiedon Alkimia Kustannukseen ja laitamme kirjan postituksen liikkeelle.

Sähköpostilla otan vastaan tilauksia (info@alkimiakustannus.org) pääasiassa vain silloin, jos tilaat vähintään 4 kirjaa kerralla.

Kirjastot saavat eritysalennuksen tilauksistaan. Haluan tukea kirjastojen toimintaa ja sitä, että nämä tietokirjat olisivat kaikkien suomalaisten saatavilla.

Tilausvahvistus

Asiakas saa tilauksestaan tilausvahvistuksen ilmoittamaansa sähköpostiosoitteeseen heti tilauksen jättämisen jälkeen. Jos asiakkaalle ei tule tilausvahvistusta, tilaus ei todennäköisesti ole onnistunut, tai annetussa sähköpostiosoitteessa on ollut virhe. Tarkista myös, ettei sähköposti ole ohjautunut roskapostilaatikkoosi. Kehotamme tällaisessa tilanteessa ottamaan viivytyksettä yhteyttä asiakaspalveluumme.

Sopimuksen syntyminen

Sopimus syntyy, kun asiakas on vahvistanut tilauksen ja saanut sähköpostiinsa tilausvahvistuksen.

Toimitustavat

Toimitamme lähetykset Postin kirjepalvelutuotteena tai postipakettina tilauksen koosta riippuen. Yritysasiakkaille lähetyksiä toimitetaan myös Matkahuollon pakettituotteina. Erikseen sovittaessa voi tuotteet myös noutaa kustantajalta.

Kun tilauksesi on otettu käsittelyyn, saat sähköpostiisi ilmoituksen. Pyrimme lähettämään paketin vaativan tilauksen kaikki tuotteet yhdessä erässä, ettei sinun tarvitsisi noutaa lähetyksiä postista useasti. Jos kuitenkin näyttää siltä, että toimitus viivästyisi, lähetämme tilauksen useassa erässä.

Pyynnöstä voimme toimittaa lähetyksiä myös muilla toimitustavoilla. Tällöin laskutamme lisäpalveluista kustannukset toteutuneen mukaan.

Maksutavat

Maksutapa valitaan tilauksen tekemisen yhteydessä.

Kaikki asiakkaat voivat maksaa tilauksensa ennakkoon. Kaikki maksutavat ovat erittäin turvallisia. Verkkomaksut ja luottokorttimaksut maksetaan pankkien tai Luottokunnan sivujen kautta. Alkimia Kustannus ei tallenna tai saa tietoonsa asiakkaiden tilitietoja. Luottokorttimaksujen tiedot tallentaa Luottokunta.

Jos yllä mainituista vaihtoehdoista ei löydy mieleistä (ja erityisesti jos tilaat suuremman määrän kirjoja), voit valita maksutavaksi ennakkolaskun, joka lähetetään sähköpostiisi. Sähköpostin kautta tehtyjen ennakkolaskutettujen tilausten toimitusajan laskeminen alkaa siitä, kun saamme tiedon maksusuorituksesta pankista tai asiakkaalta itseltään.

Valitessaan maksutavaksi laskun asiakas vakuuttaa, että hänen taloudellinen tilanteensa tilaushetkellä on sellainen, että hän kykenee ongelmitta suorittamaan laskun summan ja että hänen tiedossaan ei ole sellaista seikkaa, joka saattaisi vaarantaa hänen maksukykynsä. Laskulla maksava asiakas sitoutuu peruuttamaan vielä toimittamattomat tuotteet, mikäli hänen maksukykynsä heikkenee.

Jos sinulla on maksuhäiriömerkintöjä, tulee sinun maksaa tilauksesi aina ennakkoon verkkopankkimaksun kautta.

Toimitusmaksu Suomeen

Postimaksun suuruus riippuu tilauksen koosta. Tilauksen postikulut ilmoitetaan tilausta tehtäessä toimitusosoitteen antamisen jälkeen.

Toimitusmaksu ulkomaille

Ulkomaille toimitettavien tilausten toimitusmaksu on Suomen Postin perimä postimaksu kyseisen lähetyksen toimittamiseksi tilaajalle.

Alle 1 kg painoiset lähetykset lähetetään edullisempina kirjelähetyksinä. Yli 1 kg lähetykset ovat aina pakettilähetyksiä.

Hinnat

Tuote myydään tilaamishetkellä verkkokaupan sivulla ilmoitettavalla hinnalla. Verkkokaupassa olevat hinnat ovat yksittäisten tuotteiden hintoja.

Ryhmätilausten hinta on tilauskohtaisesti sovittu hinta. Tällaista vaihtoehtoa toivoessasi, ota Alkimia Kustannukseen yhteyttä sähköpostitse tarjouspyyntöä varten.

Toimitusaika

Tuotteen arvioitu saatavuus ilmoitetaan arkipäivinä tuotteen tietojen yhteydessä.

Pyrimme jatkuvalla seurannalla huolehtimaan siitä, että toimitusaika-arviot ovat todenmukaisia. Toimitusaika-arviot voivat pettää tuotteen loppuunmyynnin, ilmestymisen lykkääntymisen tai tavarantoimittajiltamme saadun virheellisen informaation vuoksi.

Kello 15:00 jälkeen tehtyjen tilausten toimitusajan laskeminen aloitetaan seuraavana arkipäivänä.

Arkipäiviä eivät ole lauantait, sunnuntait, kansalliset juhlapyhät, joulun, juhannuksen ja uudenvuodenaatto tai muut päivät, jolloin postia ei kanneta.

Suurempien tilausmäärien toimitusaika kannattaa tarkistaa tarjouspyynnön yhteydessä asiakaspalvelultamme (info@alkimiakustannus.org).

Laskun maksaminen

Lasku lähetetään sähköpostitse (yli 5 kpl:n kirjatilaukset) tilattuanne tuotteen (mikäli ette ole maksanut sitä verkkopankissa).  Eräpäivä on 14 päivää laskun päiväyksestä. Jos haluat maksuaikaa laskulle, on lykkäyspyyntö tehtävä ennen eräpäivää.

Palautusoikeus ja tilauksen peruutus

Kuluttaja-asiakkailla on oikeus peruuttaa tilauksensa kokonaan tai osittain ennen sen toimittamista ja 14 päivän kuluessa tavaran vastaanottamisesta. Asiakkaan on ilmoitettava tilauksen peruuttamisesta kirjallisesti lähettämällä sähköposti osoitteeseen info@alkimiakustannus.org. Asiakkaan katsotaan vastaanottaneen hänelle lähetetyn tilauksen kahden arkipäivän kuluttua postin merkitsemästä postileimasta, tai paketin ollessa kyseessä sinä hetkenä, kun paketti on luovutettu asiakkaalle.

Palautettavan tuotteen on oltava samassa kunnossa kuin se oli vastaanotettaessa, eli myyntikelpoinen ja käyttämätön. Palautettavan tuotteen ja peruutusilmoituksen mukana tulee olla tiedot tilauksesta, jolle palautus kohdistuu (tilaajan nimi, osoite ja puhelinnumero, sekä tilausnumero), sekä maksetun tilauksen ollessa kyseessä tilinumero maksun palautusta varten. Nimettömiä palautuksia emme voi käsitellä.

Yritysasiakkaiden tuotepalautuksissa ja peruutuksissa noudatamme kauppalainsäädäntöä ja hyvää kauppatapaa. Palautuksista ja peruutuksista tulee sopia Alkimia Kustannuksen kanssa.

Alkimia Kustannus ei ota vastaan peruutusajan jälkeen (14 päivää tavaran vastaanottamisesta) lähetettyjä palautuksia tai palautuksia, joista ei ole tehty peruutusilmoitusta.

Tilauksen peruutukset ja reklamaatiot tulee tehdä osoitteeseen info@alkimiakustannus.org. Kuluttaja-asiakkaiden tuotepalautukset lähetetään alla olevaan osoitteeseen:

Alkimia Kustannus, Kerkkoontie 339, 06530 Kerkkoo, Suomi-Finland.

Asiakkaan maksamien rahojen palauttaminen

Alkimia Kustannus palauttaa kuluttaja-asiakkaalle rahat, jos hän peruuttaa tilauksensa osin tai kokonaan ennen sen lähettämistä tai palauttaa tuotteen vaihto- ja palautusoikeusajan kuluessa. Sähköpostitse ilmoitetuille peruutuksille tulee varata 24 tunnin käsittelyaika arkipäivinä ruuhkavarauksella.

Reklamaatio

Väärin toimitetuista tai virheellisistä tuotteista tulee reklamoida viipymättä asiakaspalveluumme. Pyrimme ensisijaisesti korjaamaan virheen toimittamalla oikean, virheettömän tuotteen, toissijaisesti sopimalla hinnanalennuksesta tai purkamalla kaupan.

Rajoitukset

Emme myy tuotteita henkilöille, joilla on erääntyneitä laskuja Alkimia Kustannukselle tai henkilöille, jotka toistuvasti palauttavat tilaamansa tuotteet tai muutoin käyttävät väärin tarjoamiamme palveluita.

Asiakas vastaa antamansa toimitusosoitteen oikeellisuudesta. Toimitusosoite tulee yksilöidä tarkasti ovessa näkyvän nimen, katuosoitteen ja postitoimipaikan mukaisesti. Nimen perässä tulee käyttää c/o merkintää, jos saajan nimi on eri kuin ovessa tai postilaatikossa ilmoitettu (esim. ”Vastaanottajan nimi” c/o ”ovessa oleva nimi”).

Yrityksen vastuu ja vastuun rajoitukset

Alkimia Kustannus ei vastaa yrityksen vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella olevasta toimituksen viivästymisestä, internet-sivuilla ilmoitettu toimitusaika on arvio. Alkimia Kustannus ei vastaa tuotteiden virheellisen toimituksen, virheellisen kunnon tai viivästyneen toimituksen aiheuttamista välillisistä kustannuksista.

Kaikissa toimintaan liittyvissä kysymyksissä ja palautteissa pyydetään asiakkaita ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme.

Force majeure

Alkimia Kustannus ei ole vastuussa toimituksen viivästyksestä tai estymisestä, mikäli syy tähän on Alkimia Kustannuksen vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella oleva seikka, kuten tavarantoimitukset estävät sääolosuhteet, luonnonmullistus, sota, onnettomuus, tuonti- tai vientikielto, viranomaisten päätös, liikenteen tai energian jakelun häiriintyminen tai estyminen, työtaistelutoimenpide tai muu vastaava Alkimia Kustannuksen toimintaa estävä seikka.

Asiakasrekisteri ja rekisteriseloste

Asiakastiedot ovat luottamuksellisia eikä niitä luovuteta Alkimia Kustannuksen ulkopuolisille osapuolille, poislukien kuriirit ja tavarantoimittajat.

Tallennamme asiakkaan yhteystietojen lisäksi rekisteröityneiden asiakkaiden henkilöllisyystunnuksen, jota käytetään tavanomaiseen luottokelpoisuuden varmentamiseen ja mahdollisiin perintätoimiin. Epäillyn rikoksen vuoksi asiakas- ja henkilötietoja voidaan luovuttaa poliisille tai muille viranomaisille.

Yhteystiedot:

Alkimia Kustannus, Kerkkoontie 339, 06530 Kerkkoo

Puhelin: 044 777 2772 (ma-pe, klo 9-17, jätä viesti vastaajaan)

Sähköposti: info@alkimiakustannus.org

Y-tunnus: 1363688-4